Спокойствието, което вашите близки заслужават

Резиденция “Липник” - Дом за възрастни хора в гр. Руе показва новото и истинско лице на старческите домове в България. Неговата задача е да докаже, че желаното спокойствие на старини е постижима цел. Надеждите могат да бъдат и реалност.


Резиденция “Липник” - Дом за възрастни хора в гр. Русе показва новото и истинско лице на старческите домове в България. Неговата задача е да докаже, че желаното спокойствие на старини е постижима цел. Надеждите могат да бъдат и реалност.

Избирайки да живеете в дом за стари хора в никакъв случай не бива да означава, че сте се предали от живота и оставате по течението. При нас поемате в една нова посока на съхраняване и подобряване на физическото и психическото си здраве.

В много от случаите възрастните хора от един момент нататък, започват да се чувстват в тежест на своите близки, като ангажимент, който според тях не бива да бъде тяхна отговорност. Свикнали са да са независими, да приготвят безпроблемно зимнината си, да поддържат дома си или двора с градината. Но когато тези дейности започнат да стават непосилни и тежки, те могат и да бъдат малко или много опасни за здравето с натрупваната във времето преумора и слабост. Това е абсолютно нормална част от живота и не бива да се приема твърде тежко. Живеем в развито общество, което е създало решения за всякакви ситуации.

Преместването в дом за стари хора е една нова възможност за родители ви да се почувстват добре, в полза на себе си, да получават необходимите грижа и помощ през деня. Още по-приятен бонус към това е и социалните контакти с хора на тяхната възраст, които преминават или вече са преминали през същото и могат да споделят много полезни съвети. Човек постоянно трупа опит и постоянно открива нови неща за себе си.

Домът за стари хор резиденция “Липник” не е просто обикновен дом за стари хора. Той създава общност, в която хората могат да изживеят старините си активно и с усмивка. Важна роля играе и невероятната заобикаляща природа, която може да докосне сетивата, да донесе вътрешен мир и уединение на душата, което в градската среда, както повечето знаем, е почти невъзможно да се постигне. Така, ако сте имали вътрешни борби и тревоги по преместването си, бързо ще осъзнаете, че са били напразни. Но какво по-хубаво от добрия развой на нещата, след преминати брой трудности. Вежливият и добре обучен персонал във всеки един момент ще бъде на ваше разположение при нужда от съдействие. Всички сме наясно, че това е един от най-ключовите елементи на комфортното жителство. Трябва да се знае и че дневните дейности и занимания не винаги са сведени до границите на дома. Често се организират кратки пътувания, спортни активности, мини турнири по любимите ви настолни игри, така че да оползотворите своето свободно време с едно приятно и добро настроение.